beautysalon  Alicia Rotterdam
" Het geheim van een natuurlijke uitstraling "

13. Wanneer zie ik het uiteindelijke resultaat van de PMU behandeling?

Foto 1. Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte rode zwelling van de huid optreden. Deze roodheid en zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Vlak na de behandeling lijkt de kleur donkerder en breder dan hoe het uiteindelijk zal zijn. Soms lijkt het de eerste uurtjes zelfs of je PMU niet helemaal gelijk staat, omdat het meestal komt doordat de huid aan een kant een beetje meer opgespannen staat dan aan de andere. Meestal trekt het vanzelf weer bij en anders mag je erop vertrouwen dat het bij de nabehandeling wordt bijgewerkt.

Foto 2. 3 tot 4 dagen na behandeling wordt de pigmentatie iets donkerder dan gewenst.

Foto 3. Na 5 tot 7 dagen zal het lichter worden. Doordat de opperhuid (ook vol met pigment) zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes, dit is normaal. Dit proces voltrekt zicht meestal binnen 1 week. 

Foto 4.

7 tot 10 dagen na genezing gaan kleine korstjes loslaten. De pigmentatie komt daar lichter en wazig uit. Het lijkt of als het pigment verdwenen isTijdens het herstel rond het pigment wordt een netje van collageenvezels gevormd. Ze omsluiten elk deeltje van pigment in een kleine capsule. Vanwege actieve herstellende processen wordt de huid minder transparant en daarom het aanwezige pigment in de huid minder opvallend. Op dit moment lijkt het erop dat het pigment bleek wordt. Dit hoort gewoon bij het proces van herstel.  Raak je niet gauw in paniek. 

De kleur vormt zich in samenwerking met je eigen pigment. Het heeft tijd nodig om te vormen. De kleur van de pigmentatie heeft nog een week of 4 de tijd nodig om op kleur te komen. Even afwachten dus.

Foto 5. Na ongeveer 3 weken kan je inschatten wat er uiteindelijk van je behandeling overblijft.

Na 5-6 weken vindt de 2e behandeling plaats. Bij de 2e behandeling kan ik pas goed zien hoe de huid op de pigmenten reageert en daar verdere behandeling op aan passen. De wenkbrauwen zullen sneller genezen dan na de eerste behandeling. Meestal is het resultaat na de 2e behandeling goed en blijft het 1 tot 4 jaar aanwezig.