beautysalon  Alicia Rotterdam
" Het geheim van een natuurlijke uitstraling "

4. Donkere lippen oplichten ( Neutralisatie) Prijslijst PMU <--Klik

 

Met deze techniek kunnen wij de lippen oplichten. Deze techniek is bedoeld voor mensen met een koele of donkergetinte lipkleur, waarbij wij de kleur kunnen corrigeren en de aanwezige donkere ondertonen in de lippen kunnen neutraliseren. Vaak is er bij deze techniek wel meer behandelingen nodig.

     De oorzaak van donkere lippen kan velen redenen hebben. Het kan van nature altijd al donker zijn geweest, maar ook roken en een slechte doorbloeding (weinig zuurstof toevoer) en hyperpigmentatie (door de zon) kan de oorzaak zijn van donkere lippen.

     De donkere lippen komen in verschillende kleurtonen voor: blauw, paars, grijs en donkerbruin. Voor de donkere lippen is een speciale techniek die toegepast wordt om de lippen op te lichten en naar een gewenste kleurtint te krijgen. 

     Donkere lippen zijn extreem gevoelig om donkerder te worden. PIH (Post-Inflammatoire Hyperpigmentatie) is een donkere verkleuring van de huid die optreedt na een beschadiging van de huid. Vooral mensen met een donker huidtype zijn hier gevoelig voor. Dit kan gebeuren en meestal ongeveer 4 weken lichter geworden.

    Donkere lippen kan soms een geduldig proces zijn, omdat er een genezing periode van 8 weken tussen elke behandeling zit. 

Bij donkere lippen is het daarom goed om in het achterhoofd te houden dat je het eindresultaat pas na een jaar kan verwachten. (verschilt per persoon)

Omdat tijden genezen moet je zon of licht te verminderen dus de beeste tijd om de behandeling te beginnen is in een na jaar.  In de zomer is niet aan raden.


Veel gestelde vragen over PMU donkere lippen oplichten.

1. Kan iedereen behandeld worden voor donkere lippen oplichten ?

Helaas Niet iedereen kan behandeld worden voor donkere lippen correctie. Je kan niet behandeld worden voor donkere lippen correctie als je een persoon bent die last heeft van de huidstoornissen keloid (litteken gezwellen) of als je last hebt van een huid die na een klein wondje een donkere vlek overhoudt die na verloop van tijd ook niet meer lichter wordt.

2. Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor de donkere lippen correctie behandeling?

Het bereiken van het gewenste eindresultaat heeft ongeveer 2- 5 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken verschilt per persoon en is afhankelijk van meerdere factoren zoals:

  • Hoe donker de eigen lippen zijn.
  • De gewenste lip kleur.
  • Hoe goed de huid het pigment absorbeert.  Hoeveel pigment de huid per behandeling opneemt. 
  • Hoe de cliënt haar/zijn levensstijl is. Gaat ze vaak zonnen, rookt ze veel ?
  • In hoeverre de nazorginstructies goed opgevolgd worden.

3. Hoe zien donkere lippen er uit na genezing?

De lippen zullen na alle behandeling een natuurlijke uitstraling behouden. Eventuele kleurverschillen zullen meer geëgaliseerd zijn en de lippen zullen een frissere uitstraling hebben doordat er meer warmte aan de lippen is toegevoegd. 

4. Kan ik mijn donkere lippen roze krijgen?

Eerst moet de ongewenste kleur oplichten ( Neutralisatie) tijdens de eerste behandeling is het daarom ook nog niet mogelijk om een kleur naar keuze op de lippen aan te brengen, omdat je deze niet zult zien of geen mooie resultaat hebben. Soms is het zo dat er meerdere behandelingen geneutraliseerd moet worden, omdat de natuurlijke lipkleur heel erg donker is. Zolang we nog steeds donkere kleurtonen in de lippen zien na de genezing is neutralisatie nodig.

Zodra de lippen zijn geneutraliseerd zullen de lippen als ze genezen zijn na 8 weken een beige/roze kleur krijgen, waarna er gewerkt kan gaan worden met de gewenste lip kleur. 

Voor de donkere lippen is een specialisatie techniek vereist. Het resultaat blijft gemiddeld 3-5 jaar zichtbaar en geadviseerd wordt om de lippen elke 1-2 jaar een kleur te geven om de kleur te behouden.