beautysalon  Alicia Rotterdam
" Het geheim van een natuurlijke uitstraling "

1. Wat is permanente make-up? Hoe wordt PMU aan gebracht?

PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een steriele naaldmodule wordt geplaatst. Permanente make-up aanbrengen is een lichte vorm van tatoeage , eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.


2. Wat is verschil tussen PMU en tatoeages?

De techniek van tatoeages en PMU lijken beide erg op elkaar, maar het verschil is dat tatoeages dieper de huid in gaan. 

Door bij PMU oppervlakkig in de huid te werken, geven de pigmenten een mooiere, natuurlijkere kleur weer. Dit effect is niet met een tatoeage te evenaren. Dit is ook het grote verschil met tatoeage, waar men PMU vaak mee verwart. Bij een tatoeage brengt men inkt dieper in de huid aan waardoor het blijvend ismaar dieper geplaatste pigmentaties worden vaak grijzer, groen, blauw of vaal. 

Bij PMU brengen we pigmenten, dus geen inkt, oppervlakkiger in de huid aan waardoor de huid gaandeweg een deel van het pigment zelf opruimt en de zon een deel vervaagt. Hierdoor wordt het met de jaren lichter. Dit is mooi want dat maakt het mogelijk om later indien gewenst de kleur en/of vorm aan te passen door verandering van smaak of haarkleur bij het ouder worden.

 

3. Is PMU een vervanging voor gewone make-up?

PMU is geen vervanging voor gewone make-up. De kleur wordt zachter tijdens het genezingsproces. Houd er rekening mee dat het pigment in de huid wordt geplaatst en niet op de huid ligt zoals wenkbrauwpoeder, oogpotlood of lippenstift. 

Wil je weleens zwaar opgemaakt gaan, dan moet je dat nog steeds zelf doen.