beautysalon  Alicia Rotterdam
" Het geheim van een natuurlijke uitstraling "

8. Hoe lang blijft PMU zitten? En wanneer moet ik terug komen voor een opfrisbehandeling?

    Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. 

  1. Het huidtype: Dit heeft onder meer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het huidtype, het afweersysteem, bij normale/droge huid blijft het pigment langer dan vette of gevoelige huid.
  2. Je lifestyle en gezondheid: (veel in de zon of onder de zonnebank). Ook van het gebruik van medicijnen of peelings en fruitazuurbehandelingen. 
  3. Kleur:  Donkere wenkbrauwen blijven langer dan blonde wenkbrauwen. 
  4. Techniek:  Wenkbrauwen met een schaduw/ombre techniek blijven langer mooi dan de hairstrookjes. Dat komt doordat de haartjestechniek een heel natuurlijke uitstraling heeft en er dus minder diep gepigmenteerd wordt.

Wil je jouw PMU echt mooi houden, dan is een jaarlijkse opfrisbeurt zeker aan te raden. Dat kan bij impressions tegen gereduceerd tarief. Wacht daar niet zo lang mee, dat je meteen weer meerdere behandelingen nodig hebt.

Tip: Smeer ze dan altijd met een factor 50 in voordat je gaat zonnen. Ook raden wij tot 6 maanden na de behandeling aan om geen gebruik te maken van chemische peeling.


9. Is de behandeling na een keer klaar? Waarom moet ik terug komen voor een nabehandeling?

Als je ervoor kiest om permanente make-up aan te laten brengen, dan moet je er rekening mee houden dat je gemiddeld 2 keer voor een behandeling moet komen. Dit is voor het beste resultaat. Het pigment dat in de huid wordt geplaatst kan na de eerste behandeling namelijk 40-70% kleurintensiteit verliezen. Na de tweede behandeling zal de huid het pigment herkennen en beter accepteren waardoor er meer pigment in de huid zal achterblijven na genezing en je dus een mooi resultaat hebt. Bij een enkeling is er soms sprake van een huid die minder goed pigment opneemt en kan het zelfs zo zijn dat een extra 3e nabehandeling nodig is.


10. Hoeveel tijd moet er tussen de eerste en tweede behandeling zitten?

Wenkbrauwen en eyeliner:  6 weken, tenminste 5 weken kom je voor nabehandeling. 

PMU Lippen: 8 weken kom je voor nabehandeling.

Sommige mensen zijn een beetje ongeduldig wanneer er nog een stukje ontbreekt of de kleur wat licht uitviel en wilt eerder komen voor de 2e behandeling. Je huid ziet er genezen uit maar de huid dient zich nog van binnen uit te repareren. De kleur vormt zich in samenwerking met je eigen pigment. Het heeft tijd nodig om te vormen. Voor uw eigen veiligheid zal ik echter nooit eerder dan deze periode een nabehandeling uitvoeren.

Bij de 2e behandeling kan ik pas goed zien hoe de huid op de pigmenten reageert en daar verdere behandeling op aanpassen.