beautysalon  Alicia Rotterdam
" Het geheim van een natuurlijke uitstraling "

IPL / SHA definitief ontharen

Sinds jaar en dag zoeken mensen, met name vrouwen, naar manieren om van ongewenste haargroei af te komen. Niet iedere methode is even geschikt. Met scheren bijvoorbeeld worden ongewenste haren wel verwijderd, maar het resultaat is maar van korte duur en je krijgt er nog stoppeltjes voor terug ook. Haarsen, waxen en epileren zorgt voor langeduriger resultaat, maar is nog steeds niet definitief. Ook zijn deze methodes vaak pijnlijk. 

IPL is relatief pijnloos en na een aantal behandelingen zijn de ongewenste haren definitief verleden tijd.


IPL staat voor Intense Pulsed Light. Dit licht voelt zich aangetrokken tot de melanine in de haarschacht  en verwarmt deze, waardoor beschadiging van het haarzakje.

Haarzakje die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau ontherstelbaar beschadigd is. Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikes. Slapende haar follikels kunnen in de later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering, bepaald medicijngebruik of wrijving. Deze slapende haarfollikels zullen nieuwe donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen. 

Het IPL apparaat

Deze apparaten zijn er in diverse vormen, maten en strektes. Zo zijn er apparaaten voor thuisgebruik, maar ook voor professionele doeleinden. De professionele apparaaten hebben een streker werking dan die voor thuis en mogen alleen gebruikt worden door mensen die weten wat ze doen.

Als het apparaat te weinig intensiteit blijkt te kunnen bieden voor uw specifieke haar, kan het resulteren in het dunner worden en lichter worden van de haartjes. Hierdoor kan het vervolgens voor de Laser moeizamer of zelfs onmogelijk worden om ze definitief weg te krijgen. 
Voor- en nazorgadviezen voor een IPL behandeling.

Het belang van deze adviezen

Om tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen, is het van belang dat u de voor- en nazorginstructies nauwkeurig opvolgt.

Bij voorkeur worden er met uw goedkeuring foto’s gemaakt van het te behandelen gebied.

• Bij de intake en na de behandelingsperiode (om verschillen zichtbaar te maken).

• Bij klachten (bijv. in de vorm van blaarvorming, pigmentverschuiving).


Voorafgaand aan de behandeling

 Epileren/harsen

 Vanaf zes weken voorafgaand aan de behandeling dient u de haren niet meer te bleken en/of te verwijderen met hars of door middel van epileren. Indien u de haren met wortel en al verwijdert, kunnen deze juist de warmte niet geleiden, wat geen effectieve behandeling tot gevolg zal hebben.

Tussentijds ontharen

Indien u tussentijds wilt ontharen, kunt u dit uitsluitend doen door de haren kort te scheren, te knippen of door een ontharingscrème te gebruiken. Dit mag zo vaak als u wilt tot 2 dagen voor aanvang van iedere behandeling. U mag niet harsen, epileren of een epilady gebruiken gedurende de gehele behandelperiode.

Zon/Zonnebank

Zonnen of zonnebanken kan de behandeling in negatieve zin beïnvloeden. Een gebruinde huid bevat veel pigment. De energie van de IPL wordt geabsorbeerd door het pigment van het haar maar ook door het pigment van de huid, bijvoorbeeld wanneer deze gekleurd is door de zon of zonnebank. Dit kan pigmentverschuivingen tot gevolg hebben. Daarbij werkt IPL effectiever bij een bleke huid, omdat het contrastverschil tussen het pigment van de haar en de huid hierbij groter is. Houdt u zich aan de volgende punten wat betreft zonnen/zonnebanken:

• Vermijd gedurende zes (6) weken voordat u begint met de lichttherapie tot zes (6) weken nadat u uitbehandeld bent de zon en zonnebank.

• Breng gedurende deze periode dagelijks een sunblock met minimaal factor 30 op de te behandelen huidgedeelte aan.

• Vermijd zes (6) weken voor tot en met zes (6) weken na de behandeling zelfbruiningsproducten.

 

De dag van de behandeling

• Houd op de dag van behandeling het gebied dat onthaard moet worden vrij van make-up of andere cosmetica. Indien u toch producenten heeft gebruikt, vermeld dit dan vóór de behandeling bij de schoonheidsspecialist.

• Draag geen donkere lingerie (in verband met hoge mate van lichtabsorptie) maar witte lingerie.

• Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkomt u eventuele schuring op de behandelde gebieden.


Na de behandeling

Bijna alle behandelingen geven kans op complicaties, zo ook IPL behandelingen. Na enkele uren tot een dag verdwijnt deze kans op complicaties. Complicaties die kunnen optreden tijdens en na de behandeling zijn:

• Roodheid en zwelling rond de haarfollikel na de behandeling. Maakt u zich geen zorgen, dit verdwijnt vanzelf.

• Blaarvorming of een lichte verbranding van de opperhuid. Dit is echter een zeer zeldzame complicatie.

• Tijdelijke donkere of juist lichte pigmentvlekken. Deze vervagen doorgaans binnen 6 tot 12 maanden na de behandeling. Bij een donkere huid kan dit echter langer duren.

• Hergroei of verandering van donker haar in dons haar.

 Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten. Echter zijn er nog enkele belangrijke aandachtspunten:

• Indien u vermoedt dat er een complicatie bij u is opgetreden of indien u vragen heeft over de nazorg, neem dan contact op met Beautysalon Alicia

• Drink veel water, om het lymfesysteem te helpen met het opruimen van de vernietigde haarfollikel.

• Indien uw oksels zijn behandeld, gebruik dan de eerste dagen geen deodorant.

• Ontzie de eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk en behandel het onthaarde gebied de eerste dagen voorzichtig. Indien u last heeft van een branderige gevoel, kunt u de huid eventueel koelen.

• U mag na de behandeling niet zwemmen en geen gebruik maken van Whirlpool en/of sauna.

• U mag wel douchen in niet te heet water. De huid moet namelijk eerst tot rust komen.

• Krab of wrijf nooit, ook niet in de dagen volgend op de behandeling. Er kunnen hierdoor onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen.


De periode tussen de behandelingen

Ook voor de periode tussen de behandelingen gelden er instructies:

• Probeer niet aan de behandelde haartjes te zitten. Trek of pluk vooral niet aan de haartjes, deze zullen vanzelf uitvallen.

• Vermijd de zon en zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruiningsmiddelen. Het is belangrijk dat de huid moet zoveel mogelijk de natuurlijke kleur behoudt gedurende de behandelperiode. Het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt hiermee beperkt en de behandeling kan dan steeds onder gelijkwaardige condities plaatsvinden.

• U behandelaar, dat wil zeggen de schoonheidsspecialist dient voor elke behandeling op de hoogte te zijn van uw medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag/gebruik van zelfbruiningsmiddelen. Indien er wat betreft deze zaken veranderingen optreden, geef dit dan door aan uw behandelaar.

• Indien u nieuwe haargroei tussentijds wilt ontharen, doet dit uitsluitend door de haren kort te scheren of te knippen. Een ontharingscrème mag u pas na twee weken gebruiken.

• De huid kan gaan jeuken, met name als de benen zijn behandeld. Krab dan nooit de huid

Telefonische bereikbaarheid Heeft u vragen of twijfels?

Beautysalon Alicia is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-36491956

Indien wij niet in de gelegenheid zijn uw oproep direct te beantwoorden, dan kunt u een bericht achterlaten op de voicemail. Wij doen ons best u zo spoedig mogelijk terug te bellen.